Tallinna doonortelk ootab taas doonoreid

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus
koostöös Eesti Kaitsejõududega püstitab 17.-19. juunil Tammsaare pargis
doonortelgi.

Doonortelgid on verekeskuse ning Eesti Kaitsejõudude ühine projekt, mille raames püstitatakse juuni ning augusti jooksul doonortelgid kaheksas Eesti linnas, teatas Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus. Tallinna doonortelk ootab vereloovutajaid 17. ja 18. juunil kell 12.00-18.00 ning 19. juunil kell 11.00-17.00.

„Doonortelkide projekti eesmärgiks on uute doonorite kaasamine ning veredoonorluse tutvustamine Eesti elanikele. Tahame, et doonorlus oleks nähtav ning kõik huvilised saaksid tutvuda verekeskuse tööga ja loovutada verd“, ütles doonortelkide projekti eestvedaja verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. „Koostöö Eesti Kaitsejõududega antud projekti raames on väga tähtis. Tahame näidata, et ka doonoritel on oluline roll meie riigi kaitsmisel“, lisas Lomp.

Esmakordselt liituvad doonortelkide projektiga ka Eesti politsei, päästeamet ja maanteeamet ning Eesti Punane Rist, kes tutvustavad oma tööd ja jagavad kasulikku informatsiooni. Kõik doonortelkides verd loovutanud doonorid osalevad loosimises, mille peaauhinnaks on meeleolukas reis kahele Egiptusesse firmalt Estours ning Stockholmi kruiis kahele Tallink Grupp AS-lt.

Möödunud aastal olid doonortelgid avatud viies Eesti linnas ning projekti raames loovutas verd 1167 inimest, kellest 383 loovutasid verd esimest korda elus ning kokku koguti üle 522 liitri verd.

Lisa kommentaar

  • Silvia Kruusmaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.