RNA aitab ennetada kopsuvähki

Uuringutest on selgunud, et
ribonukleiinhappe(RNA) kood on abiks kopsuvähi prognoosimisel juba
enne kliiniliste sümptomite avaldumist.

Ameerika kliinilise onkoloogia ühingu (ASCO)konverentsil esitleti Saksamaa teadlaste uuringut kopsuvähi varajase diagnoosimise võimalusest RNA (ribonukleaarhappe) baasil. Teadlased töötasid välja kopsuvähi diagnoosimisel baseeruval RNA koodi, mis võib aidata kaasa kopsuvähi varajasele prognoomisele. Teadlaste raporti väitel on RNA koodis näha kopsuvähi spetsiifiline profiil. Teadusuuringu juhtivteadlase Thomas Zander´i väitel aitab RNA koodi baasil saadud informatsioon diagnoosida kopsuvähki 88% täpsusega ja seda juba enne kliiniliste sümptomite ilmnemist. Dr. Zanderi sõnul on kopsuvähki suremus suur kuna seda diagnoositakse praegu sageli liiga hilja. Seatle, Washingtoni Ülikooli vähimeditsiini professor ja (ASCO) esinaine Julie Gralow nimetas uuringut küll alles ettevalmistavaks kuid paljulubavaks.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.