Vigastada saanud sõdurid saavad tasuta ravi ka teenistusest lahkudes

Valitsus kiitis heaks kaitseväeteenistuse
seaduse muudatuse, mis laiendab peamiselt välismissioonidel vigastada saanud
kaitseväelaste ja nende lähedaste sotsiaalseid tagatisi.

Olulisima muudatusena tagatakse teenistusülesannetel viga saanud kaitseväelastele tasuta ravi ka pärast nende lahkumist tegevteenistusest. Senine seadusandlus garanteeris kaitseväelastele tasuta ravi vaid tegevteenistuses olles, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Uue seadusemuudatuse järgi antakse teenistusülesandeid täites vigastada saanud kaitseväelasele ja tema perekonnale ning hukkunud kaitseväelase perekonnale kuni kolmeks aastaks ka kaitseväe korteri kasutamise õigus.

Kui tegevteenistuses vigastada saanud kaitseväelase ravi toimub mõnes välismaal asuvas raviasutuses, nähakse seaduses ette ka sõidu- ja majutuskulude tasumine kaitseväelase lähedasele, kes saaks kaitseväelase ravimis ajal välismaal toeks olla.

Missioonipiirkonnas vigastada saanud või haigestunud kaitseväelastele jätkatakse missioonitasu maksmist ka juhul, kui ta missioonipiirkonnast evakueeritakse. Seni jõus olnud seaduse järgi katkes missioonitasu maksmine kaitseväelase lahkumisel kriisipiirkonnast.

Alates 2003. aastast on Eesti kaitseväe välismissioonidel Iraagis ja Afganistanis surma saanud viis ning haavata 46 kaitseväelast, kellest 11 on saanud raskeid või üliraskeid kehavigastusi.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.