Narkomaanide seas levib uus narkootiline aine

Narkomaanide seas on hakanud levima uus
narkootiline aine, mida tuntakse VINTi nime all.

Tegemist on isevalmistatud metamfetamiiniga ja vastumürki sellele pole. Aine tarvitamise tagajärjel on vähemalt üks inimene surnud ja kaks hulgitraumadega haiglaravil, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Endise narkomaani Aleksandri sõnul tuleb toime väga kiiresti, nii ühe minutiga. «See on nagu soe laine, mis annab energiat, jõudu, maailm tundub värvilise ja eredana. Tunned end justkui kangelasena. Aga kui mõju üle läheb, nii tunni pärast, siis see värviline maailm pöördub halliks masenduseks.»

VINTi komponentide hulka kuuluvad näiteks soolhape ja jood. Üledoosi puhul vastumürki ei ole.

«Metamfetamiinile ega ka ühelegi teisele kesknärvisüsteemi stimulaatorile ei ole olemas antidooti erinevalt opioidsetest ainetest, millele on olemas antidoot ja millele inimene reageerib suhteliselt kiiresti,» rääkis Tallinna kiirabi ravijuht Katrin Koort.

Lisaks antidoodi ehk vastumürgi puudumisele ähvardab VINTi tarvitajat veel ka ulatuslik ajukahjustus, liikumishäireid, impotentsus, südame ja veresoonkonna kahjustused ning masendusest tingitud enesetapu võimalus.


Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.