Vahemere tüüpi toitumine võib vähendada diabeediriski

Ajakirjas British Medical Journal
tutvustatavast uuringust ilmneb, et teadaolevalt südamehaiguste riski vähendav
suurte koguste puu- ja köögiviljade, kala, oliiviõli ja regulaarse klaasikese
veini tarvitamisel põhinev nõndanimetatud Vahemere köök võib alandada ka
diabeediriski.

Eesti Ekspress vahendas, et Navarra ülikooli teadlased tegid nimelt 13 000 keskmiselt 38aastase inimese tervise ja söömisharjumuste võrdlemise teel kindlaks, et selliste tervislike toitumisharjumustega inimestel tekib võrrelduna ebatervislikumalt toituvate ea- ja sookaaslastega insuliinisõltumatut diabeeti ehk II tüüpi suhkrutõbe ligikaudu 83% võrra harvemini.

Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul põeb maailmas diabeeti umbes 180 miljonit inimest ning ebatervislike toitumisharjumuste aina laiem levik kahekordistab ekspertide hinnangul see arv juba hiljemalt aastaks 2030.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

9. oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

september 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.