Euroopa Komisjon nõuab, et Eesti tunnustaks välismaiseid retsepte

Eesti apteekrid ei taha võtta vastutust
teiste euroliidu maade retseptide legaalsuse eest.

Euroopa Komisjon nõuab, et Eestis hakataks tunnustama ka neid ravimiretsepte, mille on välja kirjutanud mõne teise liikmesriigi arst. Praegu tunnustatakse vaid nende arstide retsepte, kellel on Eestis praktiseerimise luba, kirjutas epl.ee.

Kuna komisjon arvab, et välismaiseid retsepte tunnustamata piirab Eesti patsientide õigusi, on komisjon otsustanud algatada Eesti vastu rikkumismenetlust teenuste vaba liikumise tõkestamise pärast. Kui kahe kuu jooksul ei saada rahuldavat vastust, võib komisjon anda asja Euroopa Kohtusse.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normeti sõnul on Euroopa Liidu retseptide tunnustamine uues ravimiseaduse muudatuses. Seadusemuudatust on menetletud juba selle aasta algusest, Normeti soov on see sügisel riigikokku saada. Muudatust pole tema sõnul seni kehtestatud, kuna selle vastu on olnud apteekrid.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.