Veterinaaramet inspekteeris Rõngu turgu

Toidu- ja Veterinaarameti Tartumaa
veterinaarkeskuse toidubüroo koostas akti Rõngu vallavalitsusele ja
Rõngu turu omanikule.

Toidubüroo juhataja Heiki Pruusi sõnul on Rõngu valla elanikud neile helistanud ja kaevanud, kirjutas Maaleht.

Kontrollkäigul käinud toidubüroo juhataja kirjeldab talle täna hommikul avanenud pilti: "Liha müüdi porganditega ühe laua peal - õhutemperatuur oli pluss 14 kraadi. Liha kaudu võivad levida erinevad rasked nakkushaigused, mis võivad lõppeda ka inimese surmaga. Liha müümisele kehtivad ranged toiduohutuse reeglid, kuna liha on kergesti saastuv ja riknev toiduaine. Jahutatud liha tohib müüa temperatuuril +2 kuni +6 kraadi, kõrgema temperatuuri korral hakkab seal hoogne mikroobide elutegevus."

"Kodus tapetud looma liha ei tohi nii või naa müüa," ütleb Pruus. „Liha peab olema kindlasti veterinaarselt kontrollitud, et välistada liha kaudu levida võivaid inimestele ohtlike nakkushaigusi."

Selline olukord ei saa Pruusi sõnul kaua kesta, sest müüdav toit peab olema ohutu tervisele ning turu omanik pead selle tagama, Veterinaar- ja Toiduamet teostab vaid järelevalvet.

Rõngu turg on üks viimaseid väikeseid maaturge, kus kohalikud põllumehed kohalikule rahvale oma värsket toodangut müüvad.


Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.