Lapse imetamine võib vähendada rinnavähiriski

Teadlaste sõnul võib lapse imetamine
vähendada naise rinnavähki haigestumise riski.

Naiste risk elu jooksul rinnavähki haigestuda on üsna kõrge - üks üheksast, kirjutas Tarbija24. Maailma vähiuuringute fond analüüsis 7000 varasemat uurimust ning leidis, et imetamine vähendab riski 4,8 protsendi võrra.

Teadlased on leidnud, et rinnaga toitmine alandab emal mõnede vähiga seotud hormoonide taset, vähendades nii haigestumise riski. Lisaks vabaneb naise organism imetamise lõpus kõikidest rinnas olevatest rakkudest, mille DNA võib olla kahjustatud. See omakorda vähendab rinnavähi väljakujunemise tõenäosust tulevikus.

Dr. Lesley Walker Suurbritannia vähiuuringute keskusest lisas, et kui jätta kõrvale haiguse ajalugu perekonnas, vanus ning varasemad hea- või pahaloomulised rinnakasvajad, on teada, et põhifaktoriteks, mis naise rinnavähiriski mõjutavad on see, kui noorelt ja kui mitu last ta saab, kas ta otsustab toita last/lapsi rinnaga või mitte, ning ka see, millal tal algas esimest korda menstruatsioon ja millal jõudis kätte menopaus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.