Teadlased õpetavad targalt sööma

Oktoobri lõpus toimub Tallinnas
rahvusvaheline seminar "Vähem rasva, vähem soola – tooda targalt!“, mis
keskendub rasva ja soola sisaldusele valmistoitudes ning nende vajalikkusele
organismis.

Seminar on ühenduslüliks tootja ja sööja vahel. Et sööja oleks teadlik sellest, mida ta sööb ning tootja teaks, kuidas tuleviku nõudmistega edukalt toime tulla. Seminari moderaatoriks on Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk, loengutega esinevad teadlased Soomest ja Eestist

Südame- veresoonkonnahaigused on peamiseks surma põhjustajaks Eestis. Üheks südame-veresoonkonnahaiguste suurimaks riskiteguriks on vead toitumisel. Inimesi tuleb pidevalt harida õige toitumise vallas, kuid sama on oluline tootjatepoolne huvi selles osas, et nende tooted oleksid võimalikult südamesõbralikud. Viimaste aastate suundumused näitavad, et inimestel on üha vähem aega või soovimist ise toitu valmistada ning seetõttu ostetakse palju valmistoitu. Teatud toodetes on soola- ja rasvasisalduse vähendamine keeruline või eeldab lisaainete kasutuselevõttu, kuid paljude toodete puhul peaks see siiski võimalik olema, mõjutamata oluliselt säilitustingimusi. Näiteks soola saab toidule alati juurde panna, ent valmistoidust seda enne söömist enam vähemaks võtta ei saa.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

11. september 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.