Seminar on ühenduslüliks tootja ja sööja vahel. Et sööja oleks teadlik sellest, mida ta sööb ning tootja teaks, kuidas tuleviku nõudmistega edukalt toime tulla. Seminari moderaatoriks on Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk, loengutega esinevad teadlased Soomest ja Eestist
Südame- veresoonkonnahaigused on peamiseks surma põhjustajaks Eestis. Üheks südame-veresoonkonnahaiguste suurimaks riskiteguriks on vead toitumisel. Inimesi tuleb pidevalt harida õige toitumise vallas, kuid sama on oluline tootjatepoolne huvi selles osas, et nende tooted oleksid võimalikult südamesõbralikud. Viimaste aastate suundumused näitavad, et inimestel on üha vähem aega või soovimist ise toitu valmistada ning seetõttu ostetakse palju valmistoitu. Teatud toodetes on soola- ja rasvasisalduse vähendamine keeruline või eeldab lisaainete kasutuselevõttu, kuid paljude toodete puhul peaks see siiski võimalik olema, mõjutamata oluliselt säilitustingimusi. Näiteks soola saab toidule alati juurde panna, ent valmistoidust seda enne söömist enam vähemaks võtta ei saa.