Karskusliit korraldab konverentsi alkoholi kahjulikkusest

Eesti Karskusliit korraldab täna Tallinnas
rahvusvahelise alkoholipoliitika konverentsi, kus räägitakse alkoholismi
kahjulikkusest.

Konverentsil esinevad rahvatervise spetsialistid Maailma Tervishoiuorganisatsioonist, Põhjamaade Nõukogust ja teisest organisatsioonidest. Ka toimub täna Jaani kirikus alkoholiohvrite mälestuskontsert, millega pööratakse tähelepanu viinakuradi süül hukkunud inimestele, vahendasid rahvusringhäälingu uudised.

Karskusliidu teatel sureb igal aastal Eestimaal alkoholi tarvitamise tõttu umbes 2000 inimest. Liidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul toob alkohol legaalse sõltuvusainena ühiskonnale kaasa tohutult suure koorma, millega on ühiskond omamoodi justkui ära harjunud. Tema sõnul soovib liit tänase päevaga öelda, et tegemist ei ole ühiskondliku loomuliku kaoga.

Konverentsil arutataksegi alkoholi-tarvitamisega seotud kahju kolmandatele osapooltele. Igal aastal sureb maailmas alkoholi tarvitamise tõttu üle kahe miljoni inimese. WTO kavatseb globaalse alkoholistrateegia võtta vastu 63. maailma terviseassambleel 2010. aasta mais.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.