Autor: Triinu Laan • 13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adik Levin: ''Ütlen ausalt, et kuigi olin tipparst, ei teadnud ma veel kümme aastat tagasi toitumisest tuhkagi''

Lastearst Adik Levin tegi pensionieas kannapöörde ning hakkas tervisliku toitumise kuulutajaks.

Viimase 70-80 aasta jooksul on toiduvalik plahvatuslikult suurenenud ning igasugused säilitusained on muutnud toidu kvaliteeti, rääkis Adik Levin ajalehele Põhjarannik. Meie organismi adaptiivsed mehhanismid pole aga järele tulnud - selleks kulub sajandeid. Selle tagajärjel on järjest rohkem kroonilisi haigusi.

„Ma ütlen ausalt, et kuigi ma olin tipparst, ei teadnud ma veel kümme aastat tagasi toitumisest tuhkagi. Arstide koolitus sel alal on ikka väga nigel. Kui ma tegin selle programmi [individuaalse toitumisprogrammi - toim.] enda peal läbi, veendusin, et see on tõesti üks huvitav asi, mis annab inimesele võimaluse ise ennast aidata,“ sõnas Levin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099