Toidulaud mõjutab infarktiriski

Praetud ja soolaste toitude vahetamine
salatite vastu aitaks infarktiriski maailmas vähendada kolmandiku võrra, selgus
rahvusvahelisest toitumisharjumuste uuringust.

Teadlased uurisid 52 riigist pärit 16 000 inimese toiduvalikut. Tulemustest eristus kolm peamist toitumismustrit – läänelik, mõistlik ja idamaine toiduvalik, vahendas tarbija24.ee BBC News´i.

Läänelik toiduvalik sisaldab palju rasva, soola ning liha. Mõistlik valik sisaldab rohkelt puu- ja juurvilju ning idamaine toidulaud sojatooteid.

Läänelikku toiduvalikut eelistavatel inimestel oli 35 protsenti kõrgem infarktirisk kui neil, kes sõid praetud toite ja liha vähe või üldse mitte. Rohkelt puu- ja juurvilju süües saab aga uuringu tulemustele toetudes vähendada infarktiriski kolmandiku võrra.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

9. oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

september 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.