Autor: Triin Tabur • 30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Kummel võib leevendada diabeeti
Suurbritannia ja Jaapani teadlaste
ühisuuringust selgus, et kummelitee regulaarne joomine võib vähendada
insuliinisõltumatust ehk II tüübi diabeedist põhjustatavaid tervisehädasid.
Teadlased söötsid suhkrutõve sümptomitega rottidele kummeliekstrakti ning tegid kindlaks, et see alandas veresuhkru taset ja blokeeris ensüümi, mida seostatakse diabeediga seotud tervisehädadega, muu hulgas nägemiskaotuse ning neeru- ja närvikahjustustega, vahendas Eesti Ekspress ajakirja Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Nüüd kavandatakse samasuguseid uuringuid ka inimestel.