Eestlased hoolivad vähe oma tervisest

Meditsiiniuudiste kodulehel läbi viidud
nädalaküsitlusest selgus, et Eesti inimesed hoolitsevad vähe oma tervise
eest.

47% vastajatest ütles, et vaid mõned patsiendid hoolivad oma tervisest, 22% arvas, et nende patsiendid oma tervisest kahjuks ei hooli. 19% vastas, et patsiendid tulevad nende juurde alles siis, kui haigus on kaugele arenenud. 9% kinnitas, et oma tervisest hoolitakse.

Väike hulk inimesi on tänu arstide teavitustööle hakanud tervise eest rohkem hoolt kandma – nii kinnitab 3% vastanutest. „Inimene hoolib endast ja oma keskkonnast aastast aastasse üha rohkem. Kõik on kaduv ja inimene tajub seda täna tugevamalt kui kunagi varem. Taastumatud maavarad saavad otsa, liigid hävivad etc. Lisaks ei ole minu meelest lootustki, et tervishoiuteenused ja ravimid odavneksid. Terve tasub olla ainuüksi hirmust pool oma palgast antibiootikumide, muude ravimite ja raviteenuste eest maksta,“ kommenteeris üks vastaja.

Küsitluses osales 32 inimest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.