Novaator: Dieet ja trenn tableti kujul

Punases veinis leiduva aine toimet matkiva
toimeainega ravim on hiirtel aidanud vältida rasvumist ja diabeeti, kuigi loomad
sõid väga rasvarikkaid toite ja neil oli takistatud regulaarse kehalise koormuse
saamine.

Seega annab see toimeaine lootust, et tulevikus võib tulla ravim, mis aitab ülekaalulisuse vastu. Viinamarjades ja punases veinis leiduval looduslikul antioksüdandil resveratoolil arvatakse olevat mitmeid tervisele kasulikke omadusi, mis seostuvad pikaealisuse, südame tervise ja ainevahetusega. Kuid hiirtel tehtud katsed näitavad, et inimesed peaks sel juhul tarbima punast veini lausa kümnete liitrite kaupa, et resveratooli kasulikud mõjud avalduksid. Nii rohke veinijoomine pole aga mingil juhul tervislik, seega tuleks ainet pigem tarbida tableti kujul, vahendas Novaator Discovermagazine´i.

Farmaatsiakompanii GlaxoSmithKline’i laborites ongi loodud uudne ravim nimega SRT 1720, mis loomkatsetes on andnud väga lootustandvaid tulemusi. Nimelt lülitas ravim rasvarikkal menüül hiirte ainevahetuse rasvu põletavale režiimile, mis tavaliselt juhtub siis, kui kehal pole enam mujalt energiat ammutada. Nii juhtub näiteks toidupuuduse või suure füüsilise koormuse puhul.

Loe Novaatori uudist lähemalt

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.