Günekoloogi juurde pääseb kuu või kahe pärast

SA Pärnu Haigla kõikidele eriarstidele on
ambulatoorse vastuvõtu järjekorrad, aga kõige pikemad on need günekoloogidel –
kuu või koguni kaks kuud.

“Keskmiselt on järjekorra pikkus siiski kuu aega, kuid on nõutud günekolooge, kelle juurde pääseb tõesti näiteks kahe kuu möödudes. Kuid me ei registreeri ette rohkem kui kaks kuud,” rääkis naiste- ja lastekliiniku juhataja Kadri-Liina Vahula Pärnu Postimehele.

Kadri-Liina Vahula jutu järgi on igati teretulnud, kui patsient helistades usaldaks oma mure vastuvõtu assistendile. “Assistent mõistab probleemi tõsidust, peab vajadusel nõu arstiga ja kutsub haige vastuvõtule. Abivajaja arstiabita ei jää, vajadusel saab kaasata erakorralise meditsiini osakonna," kinnitas ta.

Vastuvõtule plaanilises registreerimises kavatseb kliinik muutusi teha. “Jaanuarist 2009 pakume osa numbreid kord nädalas, et patsiendil oleks mingigi lootus, kui ta reedel helistab, saada järgmisel nädalal vastuvõtule. Tulevikus on kindlasti võimalik elektrooniline registreerimine,” sõnas tohter.

SA Pärnu Haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnade järgi on peamine põhjus, miks ambulatoorses vastuvõtus püsivad järjekorrad, erialaarstide puudus. Ambulatoorne töö on ainult osa haigla ravitööst, arstid teevad tööd veel statsionaaris, operatsiooni- ja protseduuritoas, osalevad haigla valve- ja koduvalvetöös.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.