Eesti tervishoiusüsteem pakub ELi parimat hinna-kvaliteedi suhet

Eesti tervishoiusüsteem teeb jätkuvalt
edusamme ning on täna avaldatud 2008. aasta Euroopa tervishoiuteenuste
tarbijaindeksi järgi Euroopa patsiendisõbralikemate tervishoiusüsteemide
pingereas 11. kohal. Selle tulemusega asetub Eesti kohe Prantsusmaa järele,
edestades muu hulgas Belgiat, Ühendkuningriiki, Hispaaniat ja Itaaliat.

Kuues kategoorias, mis käsitlevad 34 tulemuslikkuse näitajat, sai Eesti 1000st punktist 669. Kategoorias „Bang for the Buck” (parim hinna ja kvaliteedi suhe SKP järgi) oli Eesti taas selge võitja, teatas Haigekassa.

„Eesti on märkimisväärselt parandanud tervishoiuteenuste üldist kättesaadavust: ooteajad on muutunud lühemaks ning paranenud on juurdepääs uutele ravimitele. Tundub, et valitsus on meie eelmise aasta soovitusi kuulda võtnud,” leiab ECHI teadusdirektor dr Arne Björnberg.

„Keskmise sissetulekuga riigina peaks Eesti suutma suurendada üldist ravimihüvitist. Hoolimata suurtest muudatustest, näitavad konkreetseid haigusi käsitlevates südameravi ja diabeediravi tarbijaindeksites mõõdetud tundlikumad kategooriad, et palju on veel teha,” märgib Health Consumer Powerhouse'i president hr Johan Hjertqvist, kui analüüsib indeksi põhjal Eesti tulemusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.