Autor: Katre Pilvinski • 18. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Punase liha söömine soodustab kasvajate arengut

Punase liha ja piimatoodete söömine võib kiirendada ohtlikke kasvajate arengut, avastasid California ülikooli teadlased.

Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences avaldatud artiklis näitasid teadlased, kuidas nendes toiduainetes leiduv molekul võib esile kutsuda põletiku, mis kasvajate arengut soodustab, kirjutas Physorg.

Teadlased uurisid N-glükolüülneuramiinhape (Neu5Gc) molekuli, mida inimese enda rakud ei tooda, kuid mis satub inimese kudedesse punaste liha süües. Vastuseks sellele töötab keha välja anti-Neu5Gc antikehad – selline immuunvastus võib viia ohtliku kroonilise põletiku väljakujunemiseni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099