Maripuu: ministeerium valmistab ette vanemahariduse programmi

Sotsiaalminister Maret Maripuu ütles oma
pöördumises seoses 19.11. maailma laste väärkohtlemise vastase päeva
ja 20.11. rahvusvahelise laste õiguste päevaga, et peame aitama kasvada
meie noorel põlvkonnal vastutustundlikuks ning väärikaks kodanikuks, kellele
usaldada Eesti tulevik.

Sotsiaalminister Maret Maripuu pöördumine:

Sellel nädalal kutsuvad kaks rahvusvahelist päeva - laste õiguste päev ning laste väärkohtlemise vastane päev -, meid mõtlema sellele, mida peame veel tegema, et meie lastele oleks kindlustatud õnnelik kasvamiseaeg. Mitte ükski laps ei peaks kannatama alanduse, hooletussejätmise, vägivalla või kuritarvitamise tõttu. Igaühe kohustus on tagada lapse õigused tervisele, arengule, turvalisele ja õnnelikule elule.

Meie eesmärk on, et Eesti on hooliv ühiskond, siinsed elanikud tunnevad end hästi ja elavad kaua, tervelt ja õnnelikult. Ühtehoidmist ja tähelepanelikkust saab kasvatada üksnes läbi hea eeskuju, mitte hirmutamise. Laps ei sünni teadmisega, mida temalt oodatakse, mida tohib teha, mida ei tohi. Laps vajab, et tal aidatakse tajuda piire.

Kui tahame, et lapsed oleksid koostöövalmis, peame võtma aega nendega koos tegutsemiseks, nende tundmaõppimiseks, ärakuulamiseks. Laps näeb, kuidas käituvad tema ema ja isa, ning võtab seeläbi meist eeskuju.

Kodu on esimene koht, kust peaks saama kaasa head väärtused ja harjumused kogu eluks – olgu selleks tervislik toitumine, oma tervise eest hoolitsemine, tähelepanelikkus enda ja lähedaste vastu.

Koos heade partneritega valmistab sotsiaalministeerium ette vanemahariduse programmi, et aidata vanematel olla maailma parimad isad ja emad. Kodu, kool, noorte suhtes tähelepanelik ühiskond aitavad ühiselt meie noorel põlvkonnal kasvada vastutustundlikuks ning väärikaks kodanikuks, kellele usaldada Eesti tulevik.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.