Tartus on kiiritusravil kriips peal

Eelmisel nädalal ütles lõplikult üles Tartu
ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogiakliiniku 1996. aastal soetatud
kiiritusraviaparaat, mistõttu patsiendid peavad sõitma Põhja-Eesti
regionaalhaiglasse Tallinna.

Tallinna Hiiu onkoloogiakeskuse juhataja Maire Kuddu sõnul on raske nii arstidel kui ka patsientidel, sest nende haigla on nüüd selgelt ülerahvastatud. Tema sõnul saadakse siiski hakkama ja keegi ravita ei jää, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Päris karm on,” tõdes Kuddu, lisades, et nende kiirendi töötab täiel võimsusel varahommikust hilisõhtuni. Leevendust hakkab tänasest pakkuma veel uus kiiritusravi lineaarkiirendi, mille haigla on soetanud. Häireid oli varemgi „Aparaat oli üsna eakas, häireid töös esines juba varemgi – ta ei tahtnud enam piisava järjekindlusega töötada,” rääkis ülikooli kliinikumi direktor dr Peeter Padrik.

Töö seiskus, kui kiiritusravi vajasid parasjagu umbes 30 patsienti. „Nendele patsientidele, kes olid haiglas sees, tagasime meie transpordi Tallinna,” sõnas kliinikumi kõneisik Kristi Tael. Teistel tuleb juba endal transport organiseerida. Koos patsientidega tulevad pealinna ka nende arstid ja terved kiiritusravi meeskonnad, mis koosnevad õdedest ja vastavatest tehnikutest. „Arstid on saadetud lähetusse,” märkis Padrik.

Tallinnas arvati, et tegelikult võib Tartu oma aparaadi tööle saada alles aprillis. Uue kiiritusravi lineaarkiirendi riigihange on lõppstaadiumis. Kuid protsess võtab palju aega, sest välja tuleb ehitada ka ruumid, kuhu aparaat paigutatakse.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.