Kui mürgised on Läänemere kalad?

Maaleht.ee foorumis küsiti
kalanduseksperdilt Vladislav Korþetsilt, kas Läänemerest, mis pidavat olema
sopane ja must, püütud kalu on üldse tark süüa?

Vladislav Korþets vastas järgmiselt:

Jah, Läänemeres on dioksiinide sisaldus tõesti mõjutanud ka kalaliha kvaliteeti. Midagi liiga hullu siiski lahti ei ole. Soome teadlased on välja arvutanud, et inimesele hakkaks asi mõjuma juhul, kui söödaks iga päev vähemalt pool kilo suurt räime.

Arvestada tasuks siiski, et enamal määral on mürkaineid vanemates ja vastavalt suuremates kalades. Tõsi on paraku aga see, et päris puhast toitu ei saa me enam kätte mitte kusagilt ja mitte ühegi imeviguriga.


Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

11. september 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.