Mardna pidi homoseksuaalide ees vabandama

Tervishoiuameti järelevalveosakonna
juhataja Peeter Mardna esitas eile vabanduse homoseksuaalsete inimeste ees,
kellele tema sõnad haiget tegid.

"Avaldan kahetsust ja vabandan, et andsin võimaluse oma sõnu valesti tõlgendada ja seega paljusid solvata võisin. Sellest ajast, kui viimati psühhiaatriakursust külastasin, on ühiskond muutunud, ühiskonna arenguga koos muutunud ka arusaam homoseksuaalsusest," seisis Mardna allakirjutatud avalduses.

Mardna ütles Postimees.ee-le, et pidi sellele sotsiaalministeeriumis koostatud paberile alla kirjutama. Mardna kordas, et põhiseaduse järgi on igal inimesel õigus oma arvamusele, kuid antud juhul ei väljendanud ta oma seisukohta. "Ma olen tolerantne, olen meedik, mina ravin kõiki haigusi ega tee selle juures vahet inimese usu, parteikuuluvuse või muude omaduste järgi," sõnas Mardna.

Eelmisel nädalal kirjutas mu.ee, et psühhiaater Jüri Ennet on tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardnaga ühel arvamusel, et homoseksuaalsus on hälve, seksuaalobjekti valiku häire.

Mardna ütles möödunud nädalal pärast sotsiaalministeeriumi abieluteemalist pressikonverentsi, et psühhiaatrilises mõttes loeti tema ajal omasooiharust haiguseks. Selle peale tegid geinoored avalduse, nõudes tema sellise seisukohavõtu eest vabandamist.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.