Autor: Katre Pilvinski • 12. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Ekspert: Iiri sealiha söönutel pole muretsemiseks põhjust
Maaülikooli toidutoksikoloogia dotsendi
Tõnu Püssa kinnitusel ei ole Iiri sealiha söönud inimestel mingit põhjust
muretsemiseks, sest lihas leidunud dioksiini hulk ei suuda häda teha isegi
pisematele loomadele, rääkimata inimestest.
"See ei ole tõsine terviserisk ja seda on kinnitanud spetsialistid üle Euroopa. Sellise sealiha söömine ei ole ohtlikum kui tänaval kõndimine ja kõikjal leiduvate dioksiiniaurude sissehingamine," rääkis Püssa Postimehele.
Dotsendi kinnitusel tuleb selleks, et dioksiin muutuks reaalseks vähitekitajaks, olla ainega kontaktis aastaid.