Autor: Katre Pilvinski • 12. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: Iiri sealiha söönutel pole muretsemiseks põhjust

Maaülikooli toidutoksikoloogia dotsendi Tõnu Püssa kinnitusel ei ole Iiri sealiha söönud inimestel mingit põhjust muretsemiseks, sest lihas leidunud dioksiini hulk ei suuda häda teha isegi pisematele loomadele, rääkimata inimestest.

"See ei ole tõsine terviserisk ja seda on kinnitanud spetsialistid üle Euroopa. Sellise sealiha söömine ei ole ohtlikum kui tänaval kõndimine ja kõikjal leiduvate dioksiiniaurude sissehingamine," rääkis Püssa Postimehele.

Dotsendi kinnitusel tuleb selleks, et dioksiin muutuks reaalseks vähitekitajaks, olla ainega kontaktis aastaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099