Kolmandik südamehaigustest on põhjustatud valest toitumisest

Ajakirjas Circulation avaldatud ja 52
riigis elava üle 16 000 inimese toitumisharjumustel põhinev teadusuuring näitab,
et praetud, rasvaste ja soolaste toidukordade üleküllus arenenud lääneriikides
põhjustab sealsetest rasketest südamehaigustest hinnanguliselt kolmandiku.

Samal ajal alandavad Vahemere maadele omased ja rikkalikult kala, aed- ja juurvilju sisaldavad toitumisharjumused südameriske kolmandiku võrra, kirjutas Eesti Ekspress. Mõnevõrra üllatuslikult ei avalda teadustöö andmeil südamele sama positiivset mõju aasiapärane köök, ent ekspertide hinnangul võib selle põhjuseks olla asjaolu, et seal kasutatakse paljudes kastmetes väga palju soola.

Uuringu korraldanud Kanada McMasteri ülikooli uurijad märkisid, et südameriske saab rasvastest ja soolastest lihatoodetest loobudes ning palju aed- ja juurvilju tarbides parandada igaüks, olenemata oma elukohast.


Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

11. september 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.