Autor: Triin Tabur • 16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptidega äritsenud läksid kohtu alla

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse ärimeest ja endisi arste loata majandustegevuses ning psühhotroopsete ravimite ebaseaduslikus väljastamises soomlastele.

Prokuratuur süüdistab Andre Ernesaksa ning endisi arste Aleksandr Štšennikovi ja Milvi Koplust mullu juulist kuni tänavu märtsini Tallinnas Karu tänaval asuvas korteris OÜ Calendula nimel ebaseaduslikus tervishoiuteenuse osutamises, kirjutas ERR uudised.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul puudus Ernesaksal tervishoiuteenuse osutamise luba ja arstilitsents. "Samas omasid teised kaks arstilitsentsi, kuid ei töötanud tegelikkuses selles osaühingus ning antud korteris ei olnud lubatud tervishoiuteenust osutada," märkis Rannajõe.Samuti ei osutanud süüdistatavad sisulist tervishoiuteenust, jätsid vastuvõtul käinud inimeste tervisliku seisundi selgitamata, kuid väljastasid vastuvõtul käinud inimestele võltsitud ravimiretseptid erinevate narkootilisi ja psühhotroopseid aineid sisaldavate ravimite omandamiseks.Kokku tuvastati, et süüdistatavad väljastasid 1553 ravimiretsepti, milledest 1525 retsepti alusel omandati erinevatest Tallinna apteekidest narkootilisi või psühhotroopseid ravimeid. Peamiselt olid süüdistatavate klientideks Soome kodanikud.Kolmikule esitati süüdistus korduvas narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses loata käitlemises, tegevusloata ja keelatud tervishoiuteenuse osutamises ning dokumentide võltsimises. Ernesaksale esitati lisaks süüdistus tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ning endisele arstile Aleksandrile joobes juhtimises.Süüdimõistmisel kohtus ähvardab kolmikut kuni 15-aastane vanglakaristus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099