The British Journal of Psychiatry’s ilmunud uuring, mis vaatles 3486 mehe ja naise (keskmine vanus 55,6 eluaastat) toitumisharjumusi. Lähtudes vastustest, kui palju isikud olid teatud koguses toitu eelnenud aasta jooksul tarbinud, identifitseerisid uurijad kaks toidugruppi – „täisväärtuslik toit“, mis koosnes peamiselt juurviljadest, puuviljadest ja kalast, ning „töödeldud toit“, mis tähistas suuremas koguses magustatud toodete, paneeritud toidu, töödeldud liha, rafineeritud teraviljatoodete ja rasvaste piimatoodete tarbimist.
Viis aastat hiljem täitsid samad isikut uue küsimustiku, millega mõõdeti depressiooninäitajaid. Uurijad jõudsid järeldusele, et peamiselt töödeldud toiduainetest koosnev dieet tõstis depressiooni tekkimise tõenäosust ning neil uuritavatel, kes tarbisid maksimaalselt täisväärtuslikku toitu, esines depressiooninähte tunduvalt väiksema tõenäosusega.