Autor: Triin Tabur • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasvhapped vähendavad soolevähi riski

Värske uurimuse järgi võib kalaõli ja omega-3 rasvhapete söömine vähendada käärsoolevähki haigestumise riski.

Uurimused on näidanud, et kalaõli manustamine võib võidelda põletikuga ning aidata ennetada vähki. Samas polnud suuremate inimgruppide toitumist vaadelnud uurimused siiani üheseid tulemusi andnud, vahendas Tarbija24 Reutersit.

Et asja täpsemalt uurida, võtsid doktor Sangmi Kim ja tema kolleegid Põhja-Carolina keskkonnatervise teaduste rahvuslikust instituudist vaatluse alla polüküllastumata rasvhapete tarbimise ja käärsoolevähi riski omavahelise seose 1503 valge ja 369 afroameerika päritolu inimese seas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099