Autor: Triin Tabur • 23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Soome toiduohutusamet: mürgituse vältimiseks peske porgandeid enne söömist
Soome toiduohutusamet Evira tuletab meelde,
et porgandeid tuleb õigesti käsitleda ja hoiustada, et vältida mullas pesitseva
yersinia bakteri põhjustatud toidumürgitust.
Evira soovitab alati enne tarvitamist pesta porgandeid ohtralt puhta veega, vahendas Maaleht Soome ajalehte Maaseudun Tulevaisuus.
Sama soovitatakse teha kui porgand kooritakse ära, et seda toorelt, peenestatult või salatis süüa. Töödeldud porgand tuleks ära tarbida võimalikult kiiresti.