Tervishoiu eksport arvudes: viie aastaga 169 välismaalast

Eestil on tervishoiu ekspordi osas pikk tee
veel minna, näitab sotsiaalministeeriumi statistika Eestis viimase viie aasta
jooksul ravil või uuringul viibinud välismaalaste kohta.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiu osakonna nõuniku Kristina-Valeria Nõgolsi ettekandest sel teisipäeval patsientide esindusühingu teabepäeval nähtub, et perioodil 2006-2010 viibis Eestis riikidevahelise lepingu alusel ravil või uuringul kokku 169 välismaalast, kusjuures suurim arv välismaalasi oli siin aastal 2008 (65 isikut) ja järgmisel kahel aastal see trend langes. Mullu käis ravil Eestis 15 välismaalast. Kus kajastuvad hambaravil käivate välismaalaste numbrid, ei osanud Nõgols öelda, kuid tema hinnangul sellist arvestust keegi riigis ka ei pea.

Riigiti juhib Eestis ravil käimist 88% naaberriik Läti. Kümnendik välismaalasi tuli Soomest, Leedust kaks ja Saksamaalt üks patsient.

Patsientide esindusühingu teabepäeval tutvustati Euroopa Parlamendi ja Nõukogu direktiivi 2011/24/EL patsiendiõiguste kohaldamise kohta piiriüleses tervishoius. Direktiiv jõustus 24. aprillil ja tuleb Eestil üle võtta ja vajalikud seadusemuudatused jõustada 25. oktoobriks 2013, rääkis Nõgols. Muutmist vajavad ravikindlustuse seadus ja tervishoiuteenuste korraldamise seadus, lisas ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.