Tööandja maksuvõlg võtab ravikindlustuse

Lootus, et ehk töötajad ei saa
sotsiaalmaksu võlast teada, kukub läbi siis, kui mõnel neist on ootamatult arsti
juurde asja, kirjutab Eesti
Päevaleht.

Ehmatust polikliiniku registratuuris siis, kui selgub, et arsti juurde minejal puudub kehtiv ravikindlustus, tuleb ette üksjagu, kinnitati kõigi nelja küsitletud terviseasutuse letist pealinnas. Neid juhtumeid ikka on, möönis ka haigekassa.

Maksu- ja tolliameti andmetel on sotsiaalmaksu võlasumma 2. detsembri seisuga 78 919 eurot. Maksu laekumisest oleneb otseselt töötaja ravikindlustus ning tulevane pension. Iga kuu haukab see firma kontolt märkimisväärse summa – sotsiaalmaksu minimaalne kohustus sel aastal on tööandja jaoks 91,75 eurot.

Pole siis imestada, et keerulisel ajalõigul lükatakse sotsiaalmaksu tasumine „veidi edasi” lootuses, et raha saab tagantjärele makstud enne, kui töötajad märkavad. Enamasti tähendab see, et ettevõtja küll deklareerib töötajate palgalt maksu, kuid ei tasu seda.

See iseenesest veel ravikindlustust ei katkesta – haigekassa esindaja Evelin Koppeli sõnul peab olema sotsiaalmaks reaalselt tasumata kaks kuud, et nad tööandjaga sel teemal ühendust võtaksid. Kui siis oodatud samme ei järgne, katkestab haigekassa ravikindlustuse.

Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.