Autor: Triin Tabur • 3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Rasvumises roll ka jämesoole bakteritel
Londoni Imperial kolledži teadlased
väidavad, et jämesooles olevad bakterid võivad aga ka aeglustada nn hea rasva
aktiivsust, mis on vajalik kiireks kalorite põletamiseks ja võib aidata ennetada
rasvumist, vahendas
ERRi teadusportaal.
Londoni teadlaste uuringus võrreldi mikroobivabu hiiri, kelle jämesooles puuduvad bakterid, tavaliste hiirtega. Eksperimentidest selgus, et bakterid siiski mõjutavad pruuni rasvkoe aktiivsust. Mikroobivabade hiirte pruun rasv oli aktiivsem, põletades kaloreid kiiremini kui tavaliste hiirte puhul.
Samuti ilmnes bakterite mõju soost sõltuvale kehakaalule. Nimelt olid tavalised isased hiired raskemad ja paksemad kui emased hiired. Mikroobivabade näriliste puhul sellist erinevust aga ei esinenud.