Autor: Triin Tabur • 3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasvumises roll ka jämesoole bakteritel

Londoni Imperial kolledži teadlased väidavad, et jämesooles olevad bakterid võivad aga ka aeglustada nn hea rasva aktiivsust, mis on vajalik kiireks kalorite põletamiseks ja võib aidata ennetada rasvumist, vahendas ERRi teadusportaal.

Londoni teadlaste uuringus võrreldi mikroobivabu hiiri, kelle jämesooles puuduvad bakterid, tavaliste hiirtega. Eksperimentidest selgus, et bakterid siiski mõjutavad pruuni rasvkoe aktiivsust. Mikroobivabade hiirte pruun rasv oli aktiivsem, põletades kaloreid kiiremini kui tavaliste hiirte puhul.

Samuti ilmnes bakterite mõju soost sõltuvale kehakaalule. Nimelt olid tavalised isased hiired raskemad ja paksemad kui emased hiired. Mikroobivabade näriliste puhul sellist erinevust aga ei esinenud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099