Autor: Violetta Riidas • 18. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Euroopa riikides on transrasvade sisaldus toidus endiselt kõrge

Taani teadlaste tehtud uuring tuvastas, et transrasvade sisaldus on friikartulites, küpsistes ja paismaisis mõne aastaga selgelt vähenenud, aga eriti just idapoolsetes Euroopa Liidu maades jagub edasist vähenemisruumi veel küllaga, kirjutas Tarbija24.

Teadlased võtsid vaatluse alla 16 Euroopa maad ja mõõtsid 2005. aastal ja uuesti 2009. aastal üle seal saada olnud kiir- ja valmistoidu transrasvasisalduse, vahendasid Vikerraadio teadusuudised.

Vaadati mitu grammi transrasva oli keskmiselt sajas grammis uuritud toidus ja selgus, et kui 2005. aastal jäi see protsent lääne-euroopa maades 2005. aastal 20-30 vahele, siis 2009 aastal oli see sealkandis juba märksa väiksem ja Saksamaal, Prantsusmaal ja Suurbritannias lausa alla kahe protsendi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099