Raitari juhtumit terviseamet ei uuri

Nädalapäevad tagasi anonüümse karmi süüdistusega välja tulnud ajakirjanik Inga Raitari juhtumit terviseamet hetkel ei uuri, kuna ei Raitar ise ega ka raviasutus pole taotlust selleks teinud.

Ajakirjanik Inga Raitar kirjutas algus Eesti Päevalehe laupäevalisas, et sattus hiljuti  healoomululise kasvaja tõttu operatsioonile ühte Eesti haiglasse, mis tema elukohta arvestades pidi olema Tallinna oma. Ehkki ta oli oma väitel allkirjastanud vastava dokumendi, keelates endalt midagi muud peale haige organi eemaldada, võeti temalt luba saamata välja ka üks terve organ.

Paar päeva hiljem Õhtulehes ilmunud loos jätkas ta anonüümselt arstide süüdistamist selles, et tema keelu vastaselt võeti temalt välja organ, mis oli töökorras. Ta lisas, et kuna haiglatele makstakse lõikuste eest, siis on nad huvitatud rohkem tegemisest, et rohkem haigekassalt raha saada.

Juhtumile ei ole järgnenud mingit reaktsiooni ei Raitarit ravinud haiglalt ega ka terviseametilt. Meditsiiniuudiste päringu peale vastas ameti juht Tiiu Aro, et juhtumit ei uurita ja ka Raitar pole vastavat avaldust teinud.

Samas peaks seda juhtumit uurima tervishoiteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon raviasutuse avalduse põhjal. Seda sätestab sotsiaalministri määrus  "Tervishoiuteenuste kvaliteedi tagamise nõuded"  aastast.2004. Selle määruse  § 7 lõige 1 punkt 2 järgi on tervishoiuteenuse osutajal (meie õigusruumis raviasutus) kohustus pöörduda tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni (TKE) poole vaidlust tekitanud  tervishoiuteenuse kvaliteedile hinnangu saamiseks.  Täpsemalt on määruses kirjas, et tervishoiuteenuse osutaja kohustus on taotleda arstiabi kvaliteedi ekspertkomisjonilt eksperthinnangut vaidlust tekitanud tervishoiuteenuse osutamise juhtumile.

Kuna raviasutust, kus Raitarit raviti, pole teada, ei ole võimalik ka asja kohta küsimusi esitada.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.