Autor: Violetta Riidas • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Regionaalhaigla sai omale viis uut kiirabiautot

Regionaalhaigla kiirabikeskus võttis mais kasutusele viis uut kiirabiautot. Uute autodega osutatakse kiirabiteenust Raplas, Märjamaal, Jüris, Sakus ja Paldiskis.

Uued autod on riigihankega AS Silberautolt soetatud Eestis levinuimaks kiirabisõidukiks kasutatavad  Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI autod, mis on Silwi Autoehituse AS ja meie kiirabikeskuse koostöös ümber ehitatud kiirabi vajadustele vastavaks.

Kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popov on uute autodega väga rahul, kuna nende varustuses on igati arvestatud nii patsiendi kui ka töötajate mugavuse ja turvalisusega abi andmisel ning patsiendi haiglasse transpordil. „Kiirabiautos on loodud kõik tingimused, et raskes seisundis patsient tunneks end sõidu ajal mugavalt ja turvaliselt. Samas on autos piisavalt ruumi ka meedikutele töötamiseks transpordi ajal,“ märkis dr Popov ning lisas, et varustuses olevad põhikanderaamid ja kühvelraamid on parendatud konstruktsiooni ja ergonoomikaga ning kasutusel ka nt lennutranspordil: „See tähendab seda, et kui patsient on vaja üle anda ka reanimobiilibrigaadile või transportida lennutranspordiga, saame kasutada sama raami ilma patsienti ümber tõstmata.“ Dr Arkadi Popov rõhutab, et autodes on tagatud valmidus e-kiirabi tehnoloogia kasutusele võtuks ning samuti võimaldab kasutada telemeditsiini vahendeid: „Telemeditsiini lahenduse kasutamine tähendab seda, et väljakutsel olev brigaad saab vajadusel ööpäevaringselt konsulteerida Regionaalhaigla arstiga, kes näeb haiget ja tema tervisenäitajaid ekraanil (kardiomonitooring, EKG jms) ja saab vajadusel brigaadi juhendada“.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099