Autor: Siret Trull • 4. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstiõppe praktika maht kahekordistub

Uuest õppeaastast suurendab Tartu ülikooli arstiteaduskond arstide õppekava kliinilise praktika osakaalu. Sellest lähtuvalt muutub arstiõppe VI aasta praktika-aastaks, mille vältel läbitakse 36 nädalat praktikat: 8 nädalat peremeditsiini ning 28 nädalat haiglameditsiini.

Õppekavamuudatuse peamine eesmärk on anda arstiõppe lõpetanutele paremad praktilised oskused, muutes selleks seni kehtivat õppekava ja praktika struktuuri ning täpsustades õpiväljundeid. Samuti on eesmärk kaasata lisaks SA TÜ kliinikumile rohkem Tallinna, Pärnu, Ida-Viru ja teisi Eesti tervishoiuasutusi ning perearste tulevaste arstide ettevalmistamisse põhiõppes. „Nimetatud eesmärke toetab ka eelmisel nädalal TÜ ja Põhja-Eesti regionaalhaigla vahel sõlmitud koostööleping, samuti varasemad samalaadsed lepingud Ida-Tallinna keskhaigla ja Tallinna lastehaiglaga,“ sõnas Tartu ülikooli arstiteaduskonna õppeprodekaan Tõnis Karki.

Uue õppekava kohaselt saab praktika pikkus olema kaks semestrit, mille vältel läbitakse praktika sisehaigustes, erakorralises meditsiinis, kirurgias ja peremeditsiinis. Teatud juhtudel lisanduvad veel kliiniline valiktsükkel või teadusõpe. Karki rääkis, et haiglameditsiini praktikatsüklid sooritatakse reeglina ühes haiglas, tagades sellega üliõpilase efektiivsem kohanemine reaalse töökeskkonnaga. Samas paraneb tervishoiuasutuse võimalus rakendada praktikante haigla igapäevases tegevuses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099