Normet: haiglate võrgustumine on paratamatu

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet ütles Postimehes, et haiglate võrgustumine on Eesti geograafiat ning demograafiat silmas pidades õige lähenemine. Patsiendi huvid tuleb alati esikohale seada.

"On oluline, et kõrgema etapi haiglad seoksid ennast kohalike haiglatega," rääkis Normet. "Nii toob võrgustumine ka väiksematesse kohtadesse juurde kompetentsi, mis tagab tervishoiuteenuse kvaliteedi ja patsiendile nii olulise teadmise, et arstiabi on vajadusel olemas," lisas ta.

"TÜ Kliinikumi ja Lõuna-Eesti haigla näitel teame, et võrgustumise läbi saab kvaliteetne tervishoiuteenus kättesaadavamaks. Ka teised haiglad kaaluvad sarnase koostöö tihendamist," jätkas asekantsler.

Ta lisas et tegemist on põhimõtteliste ja pikaajaliste otsustega, mida osapooled põhjalikult kaalutlevad. Normet leidis, et haglate võrgustumine aitab kaasa ka sellele, et juba olemasolevaid vahendeid maksimaalselt kasutataks ja investeeringuid tehtaks targalt.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.