Riigikogu ei nõustunud apteekide ajutist piirangut muutma

Riigikogu ei toetanud täna erakorralisel istungil õiguskantsler Indrek Tederi ettepanekut asuda muutma apteekide asutamisele seatud aastast piirangut, mis tema hinnangul on põhiseadusega vastuolus, kirjutas Postimees.

Tederi ettepaneku poolt hääletas kaheksa, selle vastu oli aga 58 riigikogu saadikut.

Palju vaidlusi tekitanud seadusemuudatused, mis kehtestavad uute apteekide asutamisele aastaks ajutise piirangu, hakkasid kehtima 9. juunil. Samal päeval jõustus ka riigikohtu eelmise aasta lõpus tehtud otsus, mis tühistas apteekide asutamisele pea kaheksa aastat kehtinud senised piirangud.

Muudatused näevad ette, et kuni 2015. aasta 9. juunini võib suuremates ehk üle 4000 elanikuga asulates uue apteegi avada ainult omavalitsuse soovil ja ravimiameti nõusolekul. Kui taotlusi laekub rohkem kui üks, heidetakse esitajate vahel liisku. Ajutise piirangu eesmärk on takistada kuni uue regulatsiooni loomiseni apteekide massilist asutamist linnadesse ja nende sulgemist maal.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.