Perearstide ja -õdede ajutist asendamist aitab kinni maksta terviseamet

Terviseamet kirjeldab oma kodulehel, kuidas ja mis tingimustel sel aastal on korraldatud perearstide ja pereõdede asendamine. Valmisolekutasu terviseameti poolt arstidele on 489 eurot brutos ja õdedele 269 eurot.

Terviseamet korraldab 2014. aastal perearstide ja pereõdede asendussüsteemi, mille eesmärgiks on toetada asenduse saamisel eelkõige üksikpraksiseid ja maapiirkondades asuvaid praksiseid.

Asendussüsteemi otsime asendajateks arste, arst-residente ja õdesid, kes on valmis töötama kas osalise või täiskoormusega asendusperearstina või -õena.  Terviseamet saab sõlmida lepingud asendajaga, kes on registreeritud tervishoiutöötajate riiklikus registris arsti või õena ning kes on võimeline osutama üldarstiabi teenuseid, mis on loetletud perearsti ja temaga koos töötavate tervishoiutöötajate tööjuhendis. Asenduse pakkuja ei saa olla nimistut omav perearst või nimistuga perearsti juures täiskoormusega töötav pereõde.

Asendussüsteemis osalevatele asenduse pakkujatele maksab Terviseamet valmisolekutasu ja/või  kaugustasu. Valmisolekutasu (brutotasu arstile 489,00 eurot ja õele 268,95 eurot kuus) makstakse asenduse pakkujale kogu valmisoleku perioodi vältel, sõltumata sellest, kas asendamine on reaalselt aset leidnud või mitte. Kaugustasu ( brutotasu nii arstidele kui ka õdedele 382,94 eurot kuus) makstakse asendajale, kui asendust sooviva perearsti või pereõe tegevuskoht asub asendaja elukohast kaugemal kui 40 kilomeetrit. Lähtetasu (brutotasu nii arstidele kui ka õdedele 404,86 eurot kuus) maksame perearsti asendajale, kui perearsti teeninduspiirkond ja tegevuskoht asuvad väljaspool Tallinna linna, Tartu linna või nendega vahetult piirnevaid kohaliku omavalitsuse üksuseid. Kaugustasu ja lähtetasu makstakse ainult asenduse ajal.

Lisaks eeldame, et asendajat sooviv perearstikeskus maksab asendajale vastavalt Eesti Haigekassaga sõlmitud lepingule asendusarsti või –õe töötasu (arstile miinimum 8.00 eurot/tunnis, õele 4.50 eurot/tunnis).

Samal ajal oodatakse perearstidelt ja pereõdedelt ka asendussoove.

Asenduse saamisel on eelistatud maapiirkondade ja nn üksikpraksistes töötavad perearstid. Asenduse soov tuleb edastada vähemalt 1 kuu enne asenduse algust. Kui asendaja soovitud asendusperioodiks on olemas, võib kokkuleppel olla etteteatamistähtaeg ka lühem. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.