Mullu viibis haiglaravil pea iga viies Eesti elanik

2013.  aasta jooksul viibis haiglas pea igas viies Eesti elanik. Lapsed, kelleks tervisestatistikas loetakse 0-14-aastaseid, moodustasid veidi üle 12% kõigist haiglaravil olnutest.

Haiglaravil oldud voodipäevi tuli 2013. aasta jooksul iga Eesti elaniku kohta ligikaudu 1,5. See näitaja on samas suurusjärgus 2012. aasta tulemusega. 2013. aastal registreeriti haiglate peale kokku 1,92 miljonit statsionaarsel ravil veedetud voodipäeva. 2013. aasta detsembri lõpu seisuga oli haiglates kokku 7394 ravivoodit. See on samas suurusjärgus 2012. aasta detsembrikuu ravivoodite arvuga.
 
Keskmiselt veetis üks hospitaliseeritu haiglas kaheksa päeva nagu ka 2012. aastal. Kõige pikem oli ravikestus tuberkuloosi raviks mõeldud vooditel, kus patsiendi ravi ületas 66 päeva. Järgnesid iseseisva statsionaarse õendusabi voodid (varasem nimetus hooldusravivoodi) ja psühhiaatria eriala voodid, millel kestis ravi kauem kui 26 päeva. Ühe voodi kohta oli aasta jooksul haiglaravil 34 patsienti ning keskmine voodihõive jäi veidi alla 74%.
 
Päevaravi osutas 2013. aastal 53 asutust ning see arv ei ole aastaga muutunud. Päevaraviga tegelevatest tervishoiuteenuse osutajatest moodustasid erasektori ettevõtted veidi alla kahe kolmandiku. Päevaravi osutamise maht ei ole võrreldes 2012. aastaga muutnud. 2013. aasta jooksul sai päevaravi käigus osutatud tervishoiuteenuseid pea iga 19. Eesti elanik.

2013. aasta lõpus töötas Eestis 61 haiglat, neist 3 olid regionaal-, 4 kesk-, 11 üld-, 4 kohalikud, 3 taastusravi-, 9 eri- ja 27 õendushaiglad (varasem nimetus hooldushaigla). Aasta jooksul on haiglate arv kasvanud ühe uue õendushaigla võrra. Omandivormi järgi jagunesid haiglad järgmiselt: kolmandik oli erasektori ettevõtted ja kaks kolmandikku kuulusid avalikku sektorisse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.