Poole aastaga juhtus 2100 tööõnnetust

2014. aasta I poolaastal teatati Tööinspektsioonile 2100 tööõnnetusest, millest 1688 lõppesid kerge-ning 402 raske tervisekahjustusega. Surmaga lõppes poole aasta jooksul 10 tööõnnetust.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on õnnetuste arv jäänud sisuliselt samaks. Kui valdkondadest on õnnetuste arvu olulist vähenemist näha puidutööstuse sektoris, siis õnnetuste arv on enim kasvanud avaliku halduse ja riigikaitse sektoris ning keemiatoodete tootmise valdkonnas. Avaliku halduse ja riigikaitse tegevusalas toimus I poolaastal 255 tööõnnetust, ehk 45 tööõnnetust rohkem, kui möödunud aasta samal perioodil.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul on avaliku halduse ja riigikaitse suur õnnetuste arv seletatav asjaoluga, et varjamisi, nagu teistes sektorites, ei esine. „Siiski paneb selline statistika meid II poolaastaks kavandama tegevusi, et tööohutuse alast teadmist senisest enam avaliku sektori asutuste ja kaitseväeni viia. Lisaks soovime nõustava tegevuse kaudu jõuda ka riigi asutatud sihtasutuste ja äriühinguteni. Me usume, et tehes koostööd Vabariigi Valitsuse kõikide ministritega ning suuremate äriühingute nõukogudega, saame tööõnnetuste kasvu pidurdada.“

Maakondade lõikes on vähenenud tööõnnetuste arv Tallinnas, Lääne-Virumaal, Järvamaal ning Tartumaal. Tööõnnetuste kasvutrendi näeb aga Võru-, Valga- ja Läänemaal. Valgamaal registreeritud tööõnnetuste kasvu on märkimisväärselt suurendanud Kaitseväe koosseisu kuuluvate kaitseväelaste Kevadtorm 2014 käigus saadud kergemad vigastused. Samuti on Võrumaal registreeritud tööõnnetuste arvu mõjutanud Kuperjanovi pataljonis teenivate kaitseväelastega toimunud juhtumid.

Surmaga lõppenud tööõnnetustes hukkus I poolaastal kümme töötajat. Kolm töötajat hukkus remonttööde teostamise käigus ning kolm ehitustööde teostamise käigus. Kaks töötajat said surma liiklusõnnetuse läbi. Lisaks toimus kaks surmaga lõppenud tööõnnetust transpordivahenditega, kuid seda mitte liikluses vaid ettevõtte territooriumil, kus üks töötaja jäi rataslaaduri ette ning teine rongi alla.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.