Saksamaal lubatakse haigetel ise kanepit kasvatada

Saksamaal võivad kroonilise valu käes kannatajad kodus kanepit kasvatada.

Viis kroonilise valu käes kannatajat pöördusid kohtusse pärast seda, kui Saksamaa meditsiini reguleerimisega tegelev asutus Federal Institute for Drugs and Medical Devices (BfArM) keeldus andmast luba selle taime kodus kasvatamiseks, vahendas Tarbija24.

Kohtu sõnul arutles BfArMil kolme taotlust, mis tuli tagasi lükata. Kuigi kohtusse pöördunud inimestel on luba osta ja tarbida kanepit ravi eesmärgil, tahavad nad seda ise kasvatada, sest ravimina kasutatav taim on kallis ning ravikindlustus seda kulu ei kata. 

Kohtu sõnul anti kolmele hagejale luba ravimit ise kasvatada, sest oli piisavalt kindel, et kolmandatel isikutel puudub taimedele ligipääs. Kohus rõhutas, et raviotstarbelise kanepi kasvatamise lubamist hinnatakse iga juhtumi puhul eraldi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.