Hakatakse uurima välisarstide Eestisse lubamist

Sotsiaalministeerium alustab järgmisel kuul terviseametis erakorralist auditit, et uurida, kas Eestisse on lubatud tööle arste, kelle haridusest ei piisa Euroopa Liidus inimeste ravimiseks, kirjutas Eesti Päevaleht.

 

Eestis napib arste, kuna Tartu ülikooli haridusega arstid leiavad hõlpsasti Soomes või mujal Euroopas parema palgaga töökoha. Eestisse aga tuleks meeleldi tööle arste riikidest, kus on kehvemad palgad kui siin, mis tähendab enamasti endisi Nõukogude Liidu vabariike. Probleemiks on aga endiste NSVL-i arstide erialane väljaõpe, mis piirdub ühe-kahe aastaga, mitte kolme-viie aastaga nagu Eesti arstide residentuur.

Edasi loe Eesti Päevalehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.