Koostöö võimaldab Eesti arstidel Indias praktiseerida

Eile, 14. augustil sõlmisid Tartu Ülikool ja India juhtiv meditsiinitehnoloogia ettevõte Trivitron koostöölepingu, mille raames hakkavad eesti teadlased India tervishoiutehnoloogiatesse panustama, kirjutas Postimees.

Koostööd alustatakse eeskätt valdkondades, mis on seotud massispektromeetria, mikrokiipide, sekveneerimise, molekulaardiagnostika ja biopangandusega, kirjutas Postimees.

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm ütles, et Trivitron on meditsiinitehnoloogia firma ning valdkond, millega tööd tehakse on seotud erinevate toodete ja diagnostikameetoditega. Ehk ettevõte toodab meditsiinilisteks uuringuteks vajalikke seadmeid.

Praegu õpib Kalmu sõnul Tartu Ülikoolis 27 Indiast pärit tudengit ning ülikoolis töötab kaheksa või üheksa Indiast pärit inimest. «Trivitron ütleb meile juba praegu, et nad on valmis meile õppima tooma sadu India tudengeid, kuid me ei ole selleks veel valmis,» ütles Kalm ja põhjendas, et tudengite jaoks pole praegu piisavalt ruumi laborites ja haiglates.

Koostöö võimaldab ka Tartu Ülikooli õppejõududel Indias praktiseerida ning vastupidi. «See annab meie arstidele väga hea võimaluse, sest India on suur riik ja seega on seal ka palju patsiente. Eestlastel on võimalus seal tegeleda niisuguste haigustega, mis seal on tavalised, kuid meil mitte,» sõnas Kalm.

Tartu Ülikooli tehnoloogiasiirde juht Jane Luht rääkis, et Indias heaolu paraneb vähehaaval ning aina rohkem inimesi saab endale meditsiiniabi lubada, kuid arstide nappus on suur.» Indias tehakse arstidele baaskoolitus, kuid sellest jääb väheks. Arstid vajavad täiendkoolitusi spetsiifilistes valdkondades ning seda on võimalik Eestil Indiale pakkuda.

«Tartu Ülikoolil on ingliskeelseid kursusi, meil on kogemusi rahvusvaheliste arstide koolitamisega ning seega me saame aidata Indial nende tervishoiusüsteemi arengusse panustada,» ütles Luht.

Pikemalt Postimehes. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.