Kompuutertomograafiliste uuringute arvukus UK-s on kasvanud

Ekspertide hinnangul on kompuutertomograafiliste uuringute hulk Ühendkuningriigis järsult kasvanud. Selliste uuringutega kaasnev terviserisk on suurim lastele, samas on lastele tehtud uuringute arv viimase kümnendi jooksul kahekordistunud.

Spetsiaalse komitee hinnangul, mis uurib kiirituse meditsiinilisi aspekte keskkonnas, küünib iga-aastane skaneeringute arv 2013-14 viie miljonini, vahendasid ERR teadusuudised. Sellised andmed põhinevad kolmest Ühendkuningriigi haiglast kogutud materjalil. Kui paljude lisanduvate vähijuhtudega selline kiiritus võib seotud olla, on väga raske hinnata. Samas esitas komitee valitsusele tungiva soovituse, mille kohaselt peaksid haiglad raporteerima oma skaneeringute arvust ja ka kasutatud kiiritusdoosidest. Ilma selliste andmete teadmata on lisanduvaid riske väga keeruline hinnata.

Ekspertide hinnangul tuleb 16 protsenti kiiritusest, millega Ühendkuningriigi inimesed kokku puutuvad, mittelooduslikest allikatest ning 90 protsenti sellest on pärit meditsiinilistest sekkumistes

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.