Autor: Siret Trull • 25. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalkomisjon leppis kokku töövõime hindamise metoodika põhimõtted

Riigikogu sotsiaalkomisjon leppis esmaspäeval asjaomaste asutustega kokku töövõime hindamise metoodika põhimõtted.

„1. jaanuarist 2016 hakkab kehtima uus töövõime hindamise kord ja rakendatakse nii-öelda ühe ukse süsteemi. See tähendab, et tööealised inimesed saavad esitada taotlused töövõime hindamiseks, puude määramiseks ning tööalaseks rehabilitatsiooniks ühes kohas - töötukassas. Ametnikud saavad info taotleja kohta infotehnoloogilise süsteemi kaudu. Inimesed erinevates ametkondades käima ei pea,“ selgitas sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof. Ta lisas, et taotlusi saab esitada ka elektrooniliselt.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul viib töötukassa juhtumikorraldaja inimese soovil läbi hindamisintervjuu töövõime hindamiseks. Selle käigus inimene kirjeldab oma suutlikkust eri tegevusteks või takistusi. Vestluse käigus täidab juhtumikorraldaja küsimustiku ja taotluse vormi. Inimene võib ka ise taotluse täita. Töövõimet hindav ekspertarst hindab, kas inimene on töövõimeline, osaliselt töövõimeline või töövõimetu. Ekspertarst annab hinnangu, võttes aluseks taotleja omahinnangut ja meditsiinilist infot inimese kohta. Üldiselt hindab ekspertarst inimest dokumentide põhjal. Kui inimese seisundi osas on vasturääkivusi või on vaja kaasata teisi spetsialiste, siis toimub hindamine arstivisiidi käigus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099