Tallinn kavatseb keelata avaliku alkoholitarbimise

Sel nädalal kavatseb Tallinna linnavalitsus heaks kiita määruse eelnõu, mis keelab avaliku alkoholitarbimise pea kogu Tallinna linnas, kuna purjutamine linna avalikes kohtades häirib selgelt kaaslinlasi.

„Kui me avalikes kohtades joomist ei piira, siis varsti näeme, kuidas kasvab tänavakuritegevus, kasvab perevägivald, sest suure osa vägivallakuritegude taga on alkohol,» selgitab Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf Tallinna plaani keelata pea kogu linna avalikes kohtades alkoholi tarbimine.

«Teistele linnakodanikele ei või panna kohustust  häiriva käitumisega leppida,» on eelnõus kirjas. Uuringud näitavad, et linnakodanikud on läbi aastate pidanud alkoholi tarbimist avalikes kohtades üheks normaalset elukorraldust enam häirivaks nähtuseks.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on liigne alkoholitarbimine Eestis niigi probleemiks, ning Tallinn teeb endast kõik oleneva, et väärtustada alkoholivaba linnaruumi.

«Kui me tahame olla Põhjamaad ja oma rahvast hoida, siis peame avaliku joomise muutma taas taunitavaks,» lausus Savisaar. «Omal ajal oli Tallinn esimene, kes keelas ära ka öise alkoholimüügi, mispeale ka valitsus oli sunnitud Tallinna teed järgima.»

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on linnapilt pärast valitsuse otsust lubada avalikus kohas alkoholi tarvitada muutunud halvemuse poole. Seetõttu peabki Tallinn tegutsema.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.