Diakooniahaigla mullune tulem oli varasemast väiksem

EELK Tallinna Diakooniahaigla 2013. aasta tulud jäid tunamullusega võrreldes samasse suurusjärku, kulud aga kasvasid, mistõttu oli aruandeaasta tulem varasemast tagasihoidlikum.

Kokku olid haigla tulud 2013. aastal 979 687 eurot (aasta varem  988 372 eurot). Kulud olid kokku 969 470 eurot (2012: 922 158 eurot) ja põhitegevuse tulem 10 217 eurot (2012: 66 214 eurot). Aruandeaasta tulemiks oli 11 282 eurot, aasta varem 75 055 eurot.

Seisuga 31.12.2013. a. töötas EELK Tallinna Diakooniahaiglas 79 töötajat. Töötajatele maksti töötasusid kokku brutotasuna 685 tuhat eurot ja juhatusele 29 tuhat eurot. Aasta varem oli töötajaid 72 ning neile maksti töötasusid kokku 642 tuhat eurot.

EELK Tallinna Diakooniahaigla on leping Eesti Haigekassaga, hooldekodu teenust ostab Tallinna linn ja ka teised kohalikud omavalitsused. Sellele lisaks saab haigla tulu patsientide omaosalusest ja maksetest, mis makstakse tasulise hoolduse kohtade eest ning samuti maksavad patsiendid haigla poolt osutavate muude teenuste, mis ei ole tervishoiuteenused, eest.

EELK Tallinna Diakooniahaigla on litsentseeritud 60 hooldusravi voodikohta. Töötavad hooldusravi osakond, hospiitsosakond, osakond dementsusega patsientidele ja koduõenduse osakond, lisaks sellele on haiglal 13 voodikohta, mis osutavad üldhooldekodu tüüpi pansionaadi teenust. Ka pakub haigla intervallhooldust koostöös Mustamäe ja Kesklinna Sotsiaalhoolekandeosakondadega. Hospiitsosakond on esimene Eestis, mis on spetsialiseerunud surijate haigete põetamisele.

Jätkus koostöö Saksa, Norra ja Soome koostööpartneritega. Jätkusid koolitused haigla personalile. Koolitused toimusid teemadel: dementsus, töö patsientide lähedastega, eetika, hospiitsfilosoofia, lamatiste hooldus, hooldusprotseduurid, meeskonnatöö jne.

Aruandeaastal on Norra ja Soome koostööpartnerite poolt suunatud Diakooniahaiglasse praktikale õdesid, kes on olnud osakonnas abiks ja aidanud kaasa haigla personali koolitusele.

2013. a. jätkus Diakooniahaiglas vabatahtlike töö. Regulaarselt töötas majas 2-3 vabatahtlikku, kes aitavad patsientidele korraldada meelelahutuslikke ettevõtmisi, osalevad patsientide heaolu tagamisel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.