Poliitiline otsus muutis Viljandi haigla nõukogu

Augusti keskpaigas kutsuti sihtasutuse Viljandi Haigla nõukogust tagasi Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Alar Karu ning tema asemele nimetati Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Ülle Lumi. Sotsiaalministeeriumi sõnutsi oli see poliitiline otsus.

Ministeeriumi kommunikatsioonijuht Kristel Abel selgitas Sakalale, et nõukogu liikme määrab ametisse ja kutsub tagasi sotsiaalminister või valdkonna eest vastutav minister, kelleks praegu on reformierakondlasest tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. «See on poliitiline otsus. Ülle Lumi on pikaajalise kogemusega haiglajuht ja tervishoiukorralduse ekspert, kelle kogemuse rakendamine haigla edasisse arengusse on väga tähtis,» selgitas Abel.

Küsimusele, kas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Alar Karu kutsuti nõukogu liikme kohalt tagasi tema parteilise kuuluvuse tõttu, vastas ministeeriumi mee­dia­esindaja, et see võis olla üks põhjus. Tema sõnutsi ei ole tagasikutsumises midagi erilist ning seda tuleb ikka ette. «Ma arvan, et see pole ennekuulmatu. Ju peeti vajalikuks sellist kogemust haigla hüvanguks kasutada.»

Alar Karu ei osanud kommenteerida, miks ta nõukogu liikme kohalt tagasi kutsuti. «Aga see, et Ülle Lumi määrati, on õige otsus, sest ta teab haiglast kõike ja tema kogemuslikud märkused aitavad arengule kaasa. Väga õige valik,» rääkis ta.

Alar Karu oli sihtasutuse Viljandi Haigla nõukogu liige umbes seitse aastat. Nii kaua oli tema kodupartei ka riigis võimul.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.