Rakvere haiglas lõppes sünnitus vastsündinu surmaga

Rakvere haiglas suri hiljuti sünnitusel vastsündinud poeglaps, kelle elu oleks isa hinnangul saanud keisrilõike eelistamisel päästa.

Rasedus kulges normaalselt ja enne sünnitustki paistis emaga kõik korras olevat. “Päev enne sünnitust tehti ultraheli ning öeldi, et laps kaalub neli kilo ja ta pea on suur. Aga mu naine on väga pisike,” oli lapse isa Venno Valdmann nõutu, miks haiglas keisrilõike peale ei mõeldud, kirjutas Virumaa Teataja.

Laps sündis loomulikul teel, kuid tõrgetega. Kui laps käes, ei öeldud vanematele isegi tema sugu, vaid ta viidi ära. Valdmann rääkis, et pooleteise tunni pärast öeldi neile, et laps on surnud, oli poiss.

“Ma lihtsalt ei mõista, miks ei tehtud keisrit, kui nad enne juba teadsid, et laps on suur. Ainus vastus, mis ma sellele küsimusele sain, oli, et ultraheli tegi teine arst ja et elu ongi selline,” ütles noormees.

Ta heidab personalile ette just halba suhtumist. Tema sõnul olnud ämmaemand tige ja pärast sünnitust naist õmmelnud meesarst riielnud äsja sünnitanuga, miks ta jalgu väristab. Ka mõni päev peale juhtunut rääkis Valdmann, et kui tema on naisega koos, käitub personal tavaliselt, aga kui patsient nendega omavahele jääb, on suhtumine ülbe.

Lapse surnukeha viidi lahkamisele ja esmalt lubati patsiendile selgitusi anda lähipäevil. Siis aga öeldi Valdmannile ja ta naisele, et seletada saab siiski kuu aja pärast, kui selguvad lahkamise tulemused. Esialgu teatati noortele esmane hinnang, et tegu oli lämbumisega.

Mida edasi teha, Valdmann veel mõtleb, aga sinnapaika ta asja jätta ei kavatse. Tuleb ära oodata lahkamise tulemused ning konsulteerida advokaadi ja teiste arstidega, kas tasub kaebus esitada. “Mina isiklikult süüdistan arste, aga kindel ei saa ju olla,” arutles kaotusvalust löödud mees.

Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev avaldas haigla nimel kaastunnet kõigile lähedastele. “Kahjuks ei saa me juhtunut haigla poolt kommenteerida, ilma et patsient oleks selleks nõusoleku andnud,” sõnas Suurkaev, lisades, et tegemist on eraeluliste isikuandmetega, mida haiglal ei ole lubatud esitada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.