Autor: Siret Trull • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Balti riikide elanikud on enim mures oma tervise pärast

Eesti elanikud tunnevad end kõigis kindlustunnet puudutavates valdkondades turvalisemalt kui naabrid Lätis ja Leedus, mure oma tervise pärast on aga suurim kõigis kolmes riigis. Kui Eestis küündib üldine kindlustundeindeks +8-ni, siis Leedu tulemus on –5 ja Lätis –13, näitas ERGO tellimusel valminud kolme Balti riiki hõlmanud kindlustundeuuring.

Sarnaselt lätlaste ja leedukatega tundsid eestlased end kõige kindlamini füüsilise julgeoleku ja kuritegude eest kaitstuse poolest. Enim aga muretsetakse kõigis kolmes Balti riigis oma tervise pärast: Eestis on selle indeks -13, Leedus -28 ja Lätis koguni -33. Eestlased tunnevad end Läti ja Leedu naabritest aga märksa kindlamini riikliku julgeoleku ja stabiilsuse poolest ning on positiivsemad töövõimaluste suhtes. Lisaks jäi Eestis plusspoolele hinnang oma materiaalsele olukorrale (+11) sellal, kui Leedu tulemuseks kujunes -6 ja Lätis -8.

Uuringu tulemustega tutvunud ERGO Eesti kindlustusdirektor Andres Konsap tõdes, et Balti riikide elanike kindlustunne on üsna võrreldaval tasemel. “Siiski on eestlased oma elu suhtes märksa kindlamad ning soovimatute tulevikusündmuste üle vähem mures. Lätlased on aga kõiges eestlastest pessimistlikumad, alates riigi julgeolekust ja enda materiaalsest turvatundest, lõpetades tööhõive ja tervishoiuga,” võttis Konsap kokku. “Läti turvatundeindeksi madalad näitajad tulenevad sellest, et ainult kolmandikul on selge plaan oma karjääri ja sissetulekuallikate suhtes kauemaks kui viieks aastaks. Ebakindlus tuleviku suhtes ning madalamad sissetulekud hoiavad Eesti lõunanaabreid tagasi oma pikaajalise majandusliku heaolu planeerimisel ning panevad võimalike ootamatuste pärast muretsema,” selgitas Konsap.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099